Filharmónia Magyarország

Szavazok

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
2017

13. DINYÉS Dániel

DINYÉS Dániel

Dinyés Dániel zeneszerzés szakon végzett 2005-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Már a Zeneakadémia elvégzése közben dolgozott a Magyar Állami Operaházban, mint korrepetitor, és egyéb független operaprodukciókban, többek közt Kovalik Balázzsal.  2002-től 10 éven át a Nemzeti Színház több produkciójának a zenei vezetője, majd karmestere.  2008-tól két éven át a Bárka Színház zenei vezetője, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház zenei vezetője lett két évadon keresztül.  Mindeközben tanított a Zeneakadémián és a Színház és Filmművészeti Egyetemen.

A Vígszínházban elnyerte a legjobb zenés díját 2015-ben Weill-Brecht: Koldusopera előadásáért, továbbá a Katona József Színházban a Vastaps díjat az Operabeavató sorozatáért.

2013-ban debütált Verdi: Traviataval a Magyar Állami Operaházban, mint karmester, 2016-ban pedig a Budapesti Operettszínházban, mint a Csárdáskirálynő karmestere.

Több magyarországi szimfonikus zenekarral dolgozik együtt rendszeresen. Feleségével, Kolonits Klárával készült Liszt-dal lemezét az EMI adta ki 2009-ben, amit Fonogram díjra jelöltek, 2014-ben pedig közös Bel canto Reloaded zenekarosária-lemezük nagy külföldi és otthoni sajtó-visszhangra lelt.  2017-től a Budapesti Operettszínház első karmestere.


Szavazok