Filharmónia Magyarország

Szavazok

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
2017

27. MARSOVSZKY Paul

MARSOVSZKY Paul

Paul Marsovszky 1994-ben született Münchenben. Korai zenei érdeklődésének köszönhetően hamar elkezdett zongorán és hegedűn játszani. A Lycée Jean Renoir, német-francia kéttannyelvű általános iskola után a Pestalozzi zenei gimnáziumba járt zongora és hegedű szakra. 2007-ben gyerekfőszerepet játszott a Müncheni Gärtnerplatztheater-ben Mozart Varázsfuvolájának egy adaptációjában (rendező: Frank-Martin Widmaier), és a színház gyermekkórusa tagjaként számos operaprodukcióban vett részt, többek között Humperdinck: Jancsi és Juliska, Bizet: Carmen, Puccini: La Bohème és más operákban.

Ebben az időben Alison Hagley-nél tanult énekelni. Szintén a Müncheni Gärtnerplatztheaterben a 2008-as évadban szólistaként lépett fel Mozart Varázsfuvolájában a második kisfiú szerepében. 2009-ben felvételt nyert a Bartók Konzervatóriumba zongora és szolfézs-zeneelmélet szakra. 2013 márciusában zenei asszisztens volt a máltai karmester, Brian Schembri mellett egy operaprodukcióban, Lübeckben. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre zenekar- és kórusvezetés szakra, majd a BA-diplomája után 2016-ban MA karmester szakra, melyen jövő évben végez. Tanárai Ligeti András és Medveczky Ádám.

Több mesterkurzuson vett részt, például Vashegyi György Händel-, illetve Mozart-kurzusain 2015-ben. 2016 tavaszán Madaras Gergely asszisztense volt a Savaria Szimfonikus Zenekarnál Szombathelyen. Paul Marsovszky eddig számos rangos zenekarral működött együtt: többek között a Duna Szimfonikus Zenekar, Concerto Budapest, Óbudai Danubia Zenekar és a Magyar Rádió Zenekarral.


Szavazok