Filharmónia Magyarország

Szavazok

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
2017

29. PFEFFER Nimrod David

PFEFFER Nimrod David

Az izraeli születésű Nimrod David Pfeffer a New York-i Metropolitan Opera másodkarmestereként, illetve a guatemalai Lyric Opera Company zeneigazgatójaként tevékenykedik. A Metropolitan Opera zenekarával 2014-ben debütált, amikor is James Levine-nel közösen lépett fel a New York-i DiMenna Centerben.

A guatemalai Lyric Opera Companyvel, melynek 2016-ban egyik alapító tagja volt, a Rigoletto és a Szerelmi bájital című operákat adták elő, melyeket a nemzeti televízió is közvetített. 2017–2018-ban a Bohémélet új előadását fogja dirigálni a társulat élén, emellett Verdi Requeimjét is játsszák majd a Guatemalai Nemzeti Szimfonikus Zenekarral. 

Vendégkarmesterként a legutóbbi időkben a Mariinszkij Zenekarral, a The Juilliard Orchestrával, a Guatemalai Nemzeti Szimfonikusokkal és a Szentpétervári Capella Állami Szimfonikus Zenekarral lépett fel.

Pfeffer zongoraművészként is jelentős teljesítményt nyújtott. Karrierjét a Carnegie Hallhoz tartozó Weill Recitalban rendezett szólóestje mellett az American Ballet Theatre Kaméliás hölgy előadásában nyújtott produkciója fémjelzi, amikor is Chopin zenéjét játszotta a Metropolitan Opera színpadán. Jelentős esemény volt Oroszországban, a moszkvai Kremlben tartott szólóestje, illetve az Izraeli Filharmonikus Zenekar és más zenekarok közreműködésével rendezett szólókoncertje is.

Nimrod David Pfeffer nemrégiben diplomázott a New York-i The Juillard Schoolban, ahol Alan Gilbert tanítványaként tanult. A Juillardban Buno Walter Ösztöndíjban részesült, és elnyerte a Charles Schiff Karmesterdíjat és a Norman Benzaquen Karrierdíjat is.


Szavazok