Filharmónia Magyarország

Szavazok

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
2017

2. ARZATE GONZALEZ Ricardo

ARZATE GONZALEZ Ricardo

Ricardo Arzate-González a mexikói Tolucában született. 2010-ben első díjat nyert a Tolucai Fiatal Előadóművészek Versenyén, s így ösztöndíjjal folytathatta tanulmányait Milánóban. 2015-ben diplomázott a Milánói Konzervatórium karmester szakán. Gabrielle Manca tanítványaként zeneszerzést tanult, zongoratanulmányait Gerardo Urban vezetése alatt folytatta, zenekari vezénylésből pedig Vittorio Parisi és Daniele Agiman, valamit a japán Joicsi Szugijama voltak a mesterei.

A Milánói Konzervatórium döntése alapján részt vehetett a világhírű olasz karmester, Gianandrea Noseda mesterkurzusán, ahol aztán vezényelhette a zárókoncertet.  Maestro Arzate-González operakarmesterkén a Don Pasquale-val debütált a Teatro Nuovo di Torino-ban.

Ricardo Arzate-González tehetséges, muzikális, ugyanakkor visszafogott személyiség, amit már számos színpadon bizonyított már, többek között az International Festival of the Music MITO (Milano-Torino)-ban az I pomeriggi musicali zenekarral, a Sala Verdi-ben Milánóban, a Teatro San Babila-ban és a La Sala Puccini-ben. Bizonyította operavezénylési tehetségét továbbá a Verbania, Asti, Biella, és Vercelli színházak színpadán is.


Szavazok